idéSelskabet | Hunde som terapeuter?
22034
post-template-default,single,single-post,postid-22034,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Hunde som terapeuter?

"Lounge Talk"

Hunde som terapeuter?

I mit arbejde med en ny bog, har mine hunde sneget sig ind på mere og mere spalteplads. Bogen handler om den seneste hjerneforskning, som peger på, at hvis man giver os mennesker indsigt i hjernens funktioner, bliver vi bedre til at håndtere og reducere stress. Samtidig øger det vores indlæringsevne, kreativitet og empati. Disse effekter – fortæller videnskaben – forstærkes yderligere ved ophold i naturen. Og ikke mindst i samvær med hunde!


Det paradoksale i vores accelererende samfund er derfor, at mange med hund får den passet, mens vi selv farer af sted til yoga, meditation og psykoterapeut.

 

Denne Lounge Talk handler om, hvorfor vi i stedet burde være sammen med vores hund, og gå lange ture i naturen.

 

Som en forsker sagde: ” Tænk, hvis der fandtes en behandling eller vitaminpille, som kunne afhjælpe stress og psykiske lidelser helt uden medicin og bivirkninger. Tænk, hvis behandlingen eller pillen var let tilgængelig, og tænk hvis den var gratis. Den findes. Den hedder din hund!”

 

Den nye forskning blev en ”øjenåbner” for mig, og har givet mig indsigt i noget, jeg sådan set godt vidste intuitivt. Men som har hjulpet mig til at forklare, hvorfor det netop er så fantastisk, at være sammen med mine hunde. Det oplever jeg også, når jeg anvender dem som ”terapihunde” i mit arbejde med sårbare børn og unge i naturen. Hundene er opmærksomme på ting, vi ellers aldrig ville lægge mærke til. De fører ikke et rollespil, og de udviser en ”compassion” og ro, som de sårbare unge sjældent møder i en hektisk hverdag.

 

Min (nye) indsigt med hunde som ”companion animals”, vil jeg gerne dele med dig, og give en masse eksempler på hvilken effekt de har på vores fysiske og mentale helbred. Som inkluderer reduktion af stress, hurtigere helbredelse efter sygdom, bedre sociale færdigheder, øget selvværd, og meget mere.

 

Sofus, Skipper og jeg glæder os til at se dig!

 

Om foredragene – Loung Talks

Vores foredrag er designet til at give en værdifuld indsigt i livets store temaer. Du vil blive udfordret til at tænke dybt over emner der berører vores samfund. Du får inspiration og værktøjer til at handle. Der vil være rum til at dele dine tanker, idéer og erfaring med andre nysgerrige deltagere med åbent sind.

Efterår 2015

 

Undreholder

166Chris Hahn – grundlægger af idéSelskabet. Udforsker og Undreholder.

Jeg elsker alt det der spirer, sprudler, er finurligt, skørt og har skæve inspirationer. Men for at udvikle og skabe, har det været vigtigt for mig, at have en dyb indsigt inden for de givne områder jeg arbejder med. Derfor har jeg også brugt mere end 10.000 timer for at blive klog på bl.a. den seneste hjerneforskning, psykoterapi, mindfulness, filosofi, biofili, biomimetik og naturens positive effekt for helbredet. Emner, der sat sammen på en ny måde, kan skabe en mere effektiv tilgang til at udnytte vores kreative og empatiske ressourcer langt mere optimalt. Og det er jo netop dét idéSelskabet handler om!

 

Program

19.00  Velkommen og drinks

19.15  Foredrag

20.30  Dialog

 

 Sted

Café Rosenhuset

Vedbæk Strandvej 378

2950 Vedbæk

(Tre minutter fra Vedbæk Station)

 

Pris

Vores prispolitik er enkel – du betaler dét du mener foredraget var værd for dig! Blev du klogere, gladere og/eller fik du inspiration til at udleve din passion?

 

Tilmelding

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.