idéSelskabet | Alene eller ensom?
22056
post-template-default,single,single-post,postid-22056,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Alene eller ensom?

Alene eller ensom?

I vores hektiske samfund er det ikke anerkendt at være alene eller ensom. Det bliver betragtet som anti-socialt og unormalt. Men hvordan kan det være, når vi samtidig lovpriser autonomi, personlig frihed og individualisering mere end nogensinde?


I flere andre lande og kulturer betragter man det som en naturlig del af den personlige udvikling, at være alene i perioder. Dels som en måde til at lære sig selv at kende, i stedet for at leve et liv i andres forventninger. Dels en metode til fordybelse i opgaver der skal løses, koncentrere sig uden ustandseligt at blive forstyrret, af andre, sin egen travlhed og sociale optræden.

 

Hvorfor er vi bange for at være alene? Er det fordi vi ikke tør konfronteres med hvem vi egentlig er?

 

Det satte jeg mig for at teste på egen krop, samtidig med jeg læste en masse litteratur om forskellen mellem ”Solitude” og ”Lonelyness”. Jeg lod mig inspirere af Sir Richard Byrd US Admiral og eventyrer, som forklarede hvorfor han ville tilbringe en vinter alene på sydpolen: ”I wanted to go for experience sake; one mans desire to know that kind of experience to the full… to be able to live exactly as I chose, obedient to no necessities but those imposed by wind and night and cold, and to no man´s laws but my own”. Jeg tog dog ikke til anarkisk, men til den svenske ødemark, vandrede på fjeldet og overnattede i telt.

 

Afstanden fra dagligdagen, under forholdsvis primitive forhold med rygsæk, telt og andet nødvendigt gear – og ofte netop kun det mest basale og nødvendige – som følgesvende, muliggør for mig en helt entydig kærkommen refleksion over livet og hverdagen.

 

Samtidig var jeg interesseret i ”stilhed” som et tabt kulturelt fænomen, som en skønhed og en størrelse der har været undersøgt og praktiseret af forskellige individer, af forskellige årsager.

 

Til min store overraskelse fandt jeg dét at være alene og stilheden fantastisk. Det passede mig fint. Jeg blev mere grådig. I dag anvender jeg meget af min fritid i ødemarken, og oplever at jeg er blevet mere opmærksom på at være tilstede med dét der er omkring mig. Jeg har fundet en ro, og sjovt nok blevet mere kreativ og produktiv end nogensinde tidligere.

 

Det er disse erfaringer jeg vil dele med dig, og i en dialog finde løsninger på hvordan vi i vores samfund kan gøre det mere legitimt at tilbringe tid alene – med den risiko, at vi lære os selv bedre at kende!

 

Om foredragene

Vores foredrag er designet til at give en værdifuld indsigt i livets store temaer. Du vil blive udfordret til at tænke dybt over emner der berører vores samfund. Du får inspiration og værktøjer til at handle. Der vil være rum til at dele dine tanker, idéer og erfaring med andre nysgerrige deltagere med åbent sind.

Efterår 2015

 

Undreholder

166Chris Hahn – grundlægger af idéSelskabet. Udforsker og Undreholder.

Jeg elsker alt det der spirer, sprudler, er finurligt, skørt og har skæve inspirationer. Men for at udvikle og skabe, har det været vigtigt for mig, at have en dyb indsigt inden for de givne områder jeg arbejder med. Derfor har jeg også brugt mere end 10.000 timer for at blive klog på bl.a. den seneste hjerneforskning, psykoterapi, mindfulness, filosofi, biofili, biomimetik og naturens positive effekt for helbredet. Emner, der sat sammen på en ny måde, kan skabe en mere effektiv tilgang til at udnytte vores kreative og empatiske ressourcer langt mere optimalt. Og det er jo netop dét idéSelskabet handler om!

 

Program

19.00  Velkommen og drinks

19.15  Foredrag

20.30  Pause

 

 Sted

Café Rosenhuset

Vedbæk Strandvej 378

2950 Vedbæk

(Tre minutter fra Vedbæk Station)

 

Pris

Vores prispolitik er enkel – du betaler dét du mener foredraget var værd for dig! Blev du klogere, gladere og/eller fik du inspiration til at udleve din passion? 

 

Tilmelding

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.