idéSelskabet | Copy / Paste det originale
22231
post-template-default,single,single-post,postid-22231,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Copy / Paste det originale

Copy / Paste det originale

Det er sjældent god kutyme, at kopiere dét andre har udviklet med succes. Men i dette tilfælde taler vi om at lade os inspirere af 400 millioner års grundforskning og resultater i naturen, som inspirationskilde til produktudvikling og organisationsstruktur.


Biomimetik er et relativt nyt videnskabeligt felt, og den grundlæggende idé bag er, at naturen, med dens mange millioner års udviklingshistorie, rummer et uanet potentiale for teknologisk innovation. Det vil derfor i mange tilfælde være givtigt at identificere processer og mekanismer i naturen, og forsøge at overføre dem til vores egen teknologi eller organisationsstruktur.

 

Naturen har til alle tider inspireret mennesket. Der er ikke noget overraskende i at naturen designer løsninger, som også mennesket kan have gavn af. Livet i naturen er underlagt de samme fysiske kræfter som menneskeskabte konstruktioner.

 

”Naturen har altid en mere energibesparende og effektiv løsning på problemerne end mennesket. Vi skal bare være ydmyge nok til at observere og lade os inspirere af naturen.” – siger Gilles Boeuf, Center for Biomimetik i EU. Han fortsætter med et citat af Leonardo da Vinci: ”Se på naturen, for den er din fremtid!”.

 

Vi ser i dag en række eksempler på at vi mennesker med succes har copy/pastét naturen. Ét af dem er de nye vinklede spidser på flyvinger, såkaldte winglets, der er inspireret af spidserne på store rovfuglevinger, der kan tippe. Herved øger rovfuglene kontrollen og mindsker luftmodstanden. På den måde har luftfarten sparet 15-20% i brændstofforbruget.

Tidspunkt for afvikling af workshops aftales

 

Undreholder

166Chris Hahn – grundlægger af idéSelskabet. Udforsker og Undreholder.

Jeg elsker alt det der spirer, sprudler, er finurligt, skørt og har skæve inspirationer. Men for at udvikle og skabe, har det været vigtigt for mig, at have en dyb indsigt inden for de givne områder jeg arbejder med. Derfor har jeg også brugt mere end 10.000 timer for at blive klog på bl.a. den seneste hjerneforskning, psykoterapi, mindfulness, filosofi, biofili, biomimetik og naturens positive effekt for helbredet. Emner, der sat sammen på en ny måde, kan skabe en mere effektiv tilgang til at udnytte vores kreative og empatiske ressourcer langt mere optimalt. Og det er jo netop dét idéSelskabet handler om!

 

Program

I denne workshop kommer deltagerne ud i naturen i et område, der passer til den givne udfordring projektet står overfor. Herude lader vi os inspirere, og lader kreativiteten danse sammen med sommerfugle,

 

Inden opholdet i naturen har vi naturligvis forberedt os grundigt, så vi ved hvad vi skal iagttage. Det sker gennem litteraturstudier af relevante biologiske tidsskrifter/rapporter samt dialog med forskere indenfor f.eks. biologi, bioteknologi og nanoteknologi.

 

Workshoppen foregår over to dage med overnatning enten i det fri – hvor idéSelskabet sørger for alt udstyr samt en NaturGuide – eller på et vandrerhjem mit i naturen.

 

 Sted

Sandsynligvis i Sydsverige – Söderåsen Nationalpark eller Hallandsåsen

 

Pris

Et bud på en pris for workshoppen – møder, forberedelse, litteraturstudier, dialog med forskere og selve opholdet i naturen over to dage – vil være kr. 24.000

 

Tilmelding

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.