idéSelskabet | Foredrag / LoungeTalk
21773
page-template-default,page,page-id-21773,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Foredrag / LoungeTalk

Foredragene – LoungeTalk´s  i dette efterår, tager udgangspunkt i en bog jeg er i færd med at skrive. Den seneste forskning peger på, at hvis vi som individer har større indsigt i hjernens funktioner, kan det bidrage til at forebygge eller reducere stress, depression og angst. Supplerer vi endvidere denne indsigt med ophold i naturen, bliver udbyttet endnu større.

Emnerne viser sig særdeles aktuelle, da Verdenssundhedsorganisationen WHO vurderer, at stress og dens følgevirkninger, er på vej til at blive en af de største trusler mod sundheden.

 

Men en større indsigt om hjernen og ophold i naturen har også andre positive effekter, inden for de områder som idéSelskabet ønsker at opdyrke: bedre indlæringsevne, øget kreativitet og større empati. Det er nemlig grundstofferne i vores arbejde. 

Med arbejdet omkring bogen, har jeg altså været vidt omkring. Den viden og indsigt vil jeg meget gerne dele med dig, gennem en række Loungetalks – uformelle foredrag i smukke omgivelser, hvor deltagerne meget gerne må komme med idéer, erfaring og eksempler.

257
Hunde som terapeuter?

Efterår 2015 

“Lounge Talk” i

Café Rosenhuset i Vedbæk

I mit arbejde med en ny bog, har mine hunde sneget sig ind på mere og mere spalteplads. Som en forsker sagde: ” Tænk, hvis der fandtes en behandling eller vitaminpille, som kunne afhjælpe stress og psykiske lidelser helt uden medicin og bivirkninger. Tænk, hvis behandlingen eller pillen var let tilgængelig, og tænk hvis den var gratis. Den findes. Den hedder din hund!”

 

Det paradoksale i vores accelererende samfund er derfor, at mange af os med hund får den passet, mens vi selv farer af sted til yoga, meditation og psykoterapeut. Denne Lounge Talk handler om, hvorfor vi i stedet burde være sammen med vores hund, og gå lange ture i naturen den.

Læs mere / Tilmeld

180
Mindfulness? En aften med Tolle, Kabat-Zinn og Williams

Efterår 2015

“Lounge Talk” i

Café Rosenhuset i Vedbæk

De tre herrer er banebrydere for tænkningen omkring Mindfulness i den vestlige verden. De har forskellige indgange til hvordan og hvorfor Mindfulness virker, men er enige om effekten: modvirker stress, skaber balance og velvære i krop og sind, og forbedre den generelle livskvalitet, dine relationer og dit sociale netværk. Vi starter med at præsentere de tre, og fortæller om deres forskellige baggrund og tilgang til Mindfulness. Echard Tolle der fik en ”opvågen” på en bænk i Düsseldorf i en alder af 27 år, John Kabat-Zin startede et nyt felt inden for medicin og psykologi på University of Massachusetts, og Mark Williams der er professor i klinisk psykologi ved Oxford University.

Læs mere / Tilmeld

SøBlå
Naturens positive indflydelse på hjernens funktioner – og et sind i balance

Efterår 2015 

“Lounge Talk” i

Café Rosenhuset i Vedbæk

Naturen har en fantastisk positiv effekt på vores fysiske og psykiske helbred. Vi ved det jo godt, sådan instinktivt. Vores forældre opfordrede os til at gå ud i skoven: ”få noget frisk luft, rør dig og klar tankerne”. Nu kan den seneste forskning bekræfte det. Amerikanske, japanske og svenske forskere har slæbt det nyeste hjerne-scaningsudstyr med ud i ”vildmarken”, og kan nu måle helt ned på neuron-niveau, hvad naturen gør ved os : Stress og depression reduceres, indlæringsevnen stiger, vi bliver mere kreative, får større empati, alle sanser bliver stimuleret. 

Læs mere / Tilmeld

SurSten
Forstå din hjerne

Efterår 2015 

“Lounge Talk” i

Café Rosenhuset i Vedbæk

Forstår vi hvordan vores hjerne arbejder, bliver vi bedre til at håndtere stress, vi øger vores kreativitet og indlæring, og vi får mere empati. Det er en tese, men den er i færd med at blive underbygget af førende forskere, som allerede anvender resultaterne ved blandt andet behandling af smerte, depression, ADHD og angst, blandt andet ved det medicinske fakultet ved University of Massachusetts.

Læs mere / Tilmeld

Kontakt
Naturens livgivende effekt – introduktion til en ny bog

Efterår 2015 

“Lounge Talk” i

Café Rosenhuset, Vedbæk Strandvej

Min færden i naturen har altid haft en fantastisk positiv effekt på min sindsstemning og glædesfaktor. En livgivende effekt, hvor jeg hengiver mig fuldstændigt. Jeg spekulerer ikke og bekymrer mig ikke. Jeg tænker ikke på i morgen eller i går, men er fuldt og helt til stede i oplevelsen af netop dette øjeblik. Jeg oplever kanter af liv, der sammen opløser det hektiske, får dejligt ingenting til at ske og en nydelse lige ind i sjælen. Jeg lever fuldt ud i naturen, i et rum med højt til loftet, der bringer lys, glæde og god jordforbindelse. Det har jeg skrevet en bog om, og håber den kan inspirere dig til livet “oudtoor”!

Læs mere / Tilmeld

Vandrarhem1
Kunsten af stilhed – Retreat

Efterår 2015

Klåveröd Vandrarhem, Söderåsen Nationalpark

Stilhed bidrager til en form for meditativ tilstand, som forskningen peger på kan hjælpe til øget afslapning og nedsat stress, fald i afhængighed af rusmidler, bedre indlæringsevne, øget selvaktualisering (forstå mere af ens indre potentiale), øget kreativitet, øget selvopfattelse og forbedrede relationer. Alt det vil vi introducere på en retreat midt i den smukkeste natur på Söderåsen i Sydsverige. Vi kan naturligvis ikke fortælle om stilhed i tavshed, men der bliver rig mulighed for at afprøve det du har lært i nogle vidunderlige og stille rammer. Ved den rindende elv med lyden fra vandfaldet, foran bålet med kig til stjernerne, vandring i stilhed op til Kobberhatten med en storslået udsigt over Söderåsen Nationalpark og hvil med ryggen op i mod et trehundere år gammelt egetræ.

Læs mere / Tilmeld

IMG_2489
Forandre verden?

Efterår 2015

“Lounge Talk” i

Café Rosenhuset

Vedbæk Strandvej 378

Hvis du fik chancen, ville du så forandre verden? Selvfølgelig ville du det. Der er rigtig meget du ville ændre lige nu, hvis du fik en tryllestav. Verden er i desperat behov for at blive et bedre sted. Så meget at vi ligger vågne om natten, og bekymrer os. Gennem dagen er vi opmærksomme på alle de mange små og store ting der virker forkert. Og i opstemte øjeblikke tillader vi os selv at drømme, og skaber en parallel verden med skønhed og retfærdighed. Men vi konkluderer hurtigt, at dét at forandre verden er hårdt arbejde, hvis ikke umuligt. Og så gør vi alligevel ikke en gang forsøget. Det er en skam, fordi dét aktivt at skabe forandring bringer også fordele for os som individer. 

Læs mere / Tilmeld