idéSelskabet | Sociale kontrakt
21101
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21101,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Sociale kontrakt

Sociale kontrakt

Velfærdssamfundet er bygget op omkring ´Den sociale kontrakt´, hvor de erhvervsak­tive gennem skatter ´forsørger´ hhv. børnegenerationen og otiumgenerationen. Når børne-­generationen bliver erhvervsaktive, ´forsørger´ de så hhv. de unge og de gamle, etc. Denne model har fungeret fint i tider med en stor erhvervsaktiv generation. Men med den demografiske forandring, vil der i de kommende år være færre erhvervsaktive og flere Børn/Unge og Ældre. Det vil indebærer et øget forsørgertryk for personer i den erhvervsaktive alder samt forringede velfærdsydelser på grund af offentlige besparelser.

 

Der er flere instrumenter, som kan kompensere for denne udvikling. De velkendte er at yngre kan komme hurtigere ind på arbejdsmarkedet og de ældre kan blive længere.

 

Men det vil også have stor effekt, hvis Baby Boomerne kan og vil udføre samfundsmæssige opgaver og skabe løsninger på sociale udfordringer, efter de har forladt det traditionelle arbejdsmarked.

 

Det er sidstnævnte der er omdrejningspunktet for ideSelskabets ønske om at motivere Baby Boomerne!