idéSelskabet | Baby Boomers
21100
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21100,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Baby Boomers

Baby Boomers

Hvem er de så Baby Boomerne? Det er den befolkningsgruppe, der blev født mellem 1946 og 1963 og den største generation nogensinde.

 

  • Med babyboomet i midten af 40érne, de lave fødselstal i de seneste årtier og befolkningens generelt forbedrede helbredstilstand udgør Baby Boomerne i dag 37 % af befolkningen, og i løbet af de kommende år vil gruppen stige til 45%.
  • Dermed er det ikke bare første gang i historien at en målgruppe vokser så hurtigt, det er også første gang i den vestlige verden at et samfund står overfor en så stor population af personer over 50 år – med en stor formue (de sidder på 75% af den personlige formue), højt uddannelsesniveau, godt helbred og masser af appetit på livet.
  • De har ikke planer om at spare så meget op til deres børn som tidligere generationer gjorde det, og bruger i stedet deres opsparing på at forbedre deres livskvalitet. Dette er en klar tendens i fx Danmark, hvor luksuspræget forbrug mellem 2007 og 2012 steg tre gange så meget for par over 60 år som for husholdninger i gennemsnit.
  • Da denne gruppe var unge i 60érne redefinerede de fuldstændig forestillingen om hvad det ville sige at være ung, og nu skal de til at redefinere hvad det vil sige at være ældre i et moderne samfund.
  • De er ligeså forskellige som alle andre. Men ét fællestræk er samfundsansvar – det deler de med Generation Y (altså de unge). Idéen om, at gøre “godt” for andre!