idéSelskabet | Baggrund
149
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-149,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Baggrund

Baggrund

idéSelskabet vil skabe en innovations-platform, der aktivt kan inddrage borgerne i løsninger af sociale udfordringer. Gennem udvikling af produkter og ydelser – såvel kommercielle som “sociale”. Platformen skal være omdrejningspunkt og bindeled i mødet mellem uløste sociale opgaver og ildsjæle!

 

Idéen bag handler dybest set om, at sikre et bæredygtigt velfærdssamfund til vores børn og børnebørn. idéSelskabet vil bidrage til et kulturelt skifte, hvor borgerne får en dominerende hovedrolle. Vi vil etablere en platform, hvor du kan bidrage til at skabe løsninger og stille kompetencer samt arbejdskraft til rådighed, når et koncept skal føres ud i virkeligheden og skabe en positiv effekt – der kan måles!

 

Baggrund for projektet

Danmark står overfor en række kroniske problemer som velfærdssamfundet har været ude af stand til at løse. Knap 800.000 danskere er parkeret uden for arbejdsmarkedet, hver femte ung forlader folkeskolen uden at kunne læse, godt 10% af unge får aldrig en ungdomsuddannelse, flere og flere danskere lider af en kronisk eller psykisk sygdom. Sammenholdt med fraflytningen fra udkantsområderne, og nye ønsker om mere skræddersyede og personlige velfærdsydelser medfører dette tydeligvis et stort behov for at udfordre de eksisterende rammer

 

De sociale udfordringer kan altså ikke løses med den tænkning, der har skabt dem. Derfor er der et stort behov for nytænkning og sammensætning af ressourcer samt kompetencer på nye måder.