idéSelskabet | Farvelfærd?
21102
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21102,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Farvelfærd?

Farvelfærd?

Nej – tværtimod. Vi skal have mere velfærd. Men velfærd på en anden måde end tidligere.

 

Vi danskere er flasket op med at blive reguleret efter indkomst og formue, og så kvitterer den statsforvaltede velfærd med at tage sig af vores børn, vores død, vores sygdomme, vores arbejdsløshed, vores gamle, vores tænder, vores uddannelse. Og ja, vores ve og vel.

 

Det har givet masser af tryghed altid at vide, at nogen tager sig af det. Men fremover er dén ”nogen” dig. Og mig. Os alle sammen.

 

Vi skal jo lige vænne os til tanken. At velfærd ikke kommer af sig selv. De mange årtier vi har forvaltet os ud af omsorg for “de sårbare”. Og samtidig brugt på at gøre skatteklynk til nationalsport, har gjort os til Mig A/S – både passive og krævende.

 

Det skal vi nu gøre op med. For der er ingen penge i enden af de mange krav. Vi skal også gøre op med, at det er politikernes skyld. De gør bare, hvad de også gjorde tidligere. Forvalter de penge, der nu engang var og er til velfærd. Hvis vi ikke vil sige farvel til den velfærd, vi tror vi betaler for, må vi løfte blikket og læne os frem.

 

Deltage i stedet for at vente. Bidrage frem for at kræve. Vi skal alle sammen bidrage med noget. Vi kan alle sammen bidrage med noget. Og de fleste af os vil rigtig gerne bidrage med noget.

 

idéSelskabet kunne jo være din mulighed?